Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Turkse gevulde tomaten recept
Turkse gevulde tomaten recept

Turkse gevulde tomaten


Ingrediënten


Bereidingswijze


1. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een pan en bak hierin de uien tot ze zacht zijn. Dan de rijst bijvoegen en goed roeren tot de rijstkorrels glazig zijn en met olie bedekt, na ongeveer 3 minuten.
2. 2 kopjes water toevoegen en zout, suiker en peper erover strooien. Goed roeren en 17.5 minuten laten koken, tot de rijst al het water heeft opgenomen en gaar is.
3. Pijnboompitten, krenten of rozijnen, tomaten, kaneel, mint, dille, peterselie, citroensap en de resterende olijfolie erdoor roeren.
4. De oven voorverwarmen op 180 C.
5. De kapjes van de tomaten afsnijden en het vruchtvlees eruit lepelen. De tomaatjes vullen met het mengsel.
6. De tomaatjes op een bakplaat leggen en in de voorverwarmde oven 12.5 minuten bakken, tot de tomaten zacht zijn. Let op, als de tomaten uit elkaar lijken te vallen, direct uit de oven halen.
7. Laten afkoelen alvorens op te dienen. Lekker met knoflook-yoghurt.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit turkse gevulde tomaten recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven