Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tomatenbulgur recept
Tomatenbulgur recept

Tomatenbulgur


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snipper de ui en snij de paprika klein. Fruit de ui in de olijfolie. Voeg de paprika toe en roerbak even mee. Voeg dan het blik tomaten toe, vul de helft van het blik met water en doe ook dit in de pan. Kruid met peper, zout en suiker en roer tot het kookt. Voeg de bulgur (te koop bij Turkse winkel) toe. Roer nog eens door. Leg deksel op de pan, zet vuur laag en laat 12 minuten zachtjes koken zonder roeren.
Haal dan pan van het vuur. Laat het nog minstens 10 minuten staan voordat je gaat eten.

Serveersuggesties

Lekker met vlees of vis. Serveer er gewokte paksoi bij. Is ook de volgende dag erg lekker, dus maak eventueel een dubbele portie.

Allergenen Informatie

Voor dit tomatenbulgur recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven