Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tiropita recept
Tiropita recept

Tiropita


Ingrediënten


Bereidingswijze


Smelt de margarine in een pannetje. Verkruimel de fetakaas en voeg de eieren en de melk toe, evenals het zout (evt. aan te raden als je geen schapenfeta gebruikt) en de peper. Vet de bladen filodeeg in met de margarine. Vet ook de ovenschaal hiermee in. Leg op de bodem van een ovenschaal (ong A4 formaat) 3 plakjes filodeeg. Schep hierop een deel van het feta-ei-mengsel. Dan weer wat filodeeg-bladeren en weer wat feta-ei-mengsel. Blijf dit doen tot het feta-ei-mengsel op is. Doe als laatste 4 tot 6 vellen filodeeg op de taart en snijd in het midden een ruitje met een scherp mes. Doe de tiropita in een voorverwarmde oven van 150 graden C., voor ongeveer 47.5 minuten, tot de tiropita mooi bruin gekleurd is.

Allergenen Informatie

Voor dit tiropita recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven