Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Surinaamse sambal recept
Surinaamse sambal recept

Surinaamse sambal


Ingrediënten


5

Bereidingswijze


Was en snij de pepers heel fijn (ik laat de zaadlijst en zaadjes zitten, maar als je ze verwijdert wordt de sambal minder pittig). Snipper de uien heel fijn. Plet de knoflook en snipper heel fijn. Was de citroenen en rasp de schil (niet het witte gedeelte). Verhit in een steelpannetje 2 eetlepels olie op laag vuur. Voeg alle ingredienten toe en het sap van de citroenen. Laat op laag vuur ca. 25 minuten pruttelen totdat de sambal droog genoeg is. Regelmatig roeren.

Serveersuggesties

Dit is geen traditionele sambal. Dit is gewoon een lekkere sambal voor bij de roti (en andere gerechten), gemaakt van makkelijk verkrijgbare ingrediŽnten.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit surinaamse sambal recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Surinaamse sambal heeft een gemiddelde waardering gekregen van 4 / 10 in 1 recensie

  • Voor de echte fijnproever is sambal zonder trassie geen sambal. Trassie en tjabe/lombok zijn de hoofdbestanddelen voor sambal. terima kasih
    R,Soekias gaf dit recept op 9 november 2014 2 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven