Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Stoofperen volgens oma's recept recept
Stoofperen volgens oma's recept recept
Laatste update: 4 oktober 2016 om 20:10

Stoofperen volgens oma's recept


Ingrediënten


5 1

Bereidingswijze


Schil de stoofperen, laat ze heel of verdeel in partjes. Voeg de kaneelstokjes, kruidnagelen, azijn, (port of rode wijn) en wat water toe. Breng geheel aan de kook. Laat hierna op zeer laag vuur stoven, mooiste is een peteroleumstelletje. Gieser Wilderman peren geven het beste resultaat en worden ook zonder port of rode wijn mooi rood. Voor de mensen die het wat zoeter willen, kan er eventueel nog wat suiker worden toegevoegd. Is het kookvocht aan het einde wat te dun dan kan je het eventueel wat binden. Zelf maak ik altijd een grote hoeveelheid klaar b.v. 3 kilo en vries ik in portie's in.

Allergenen Informatie

Voor dit stoofperen volgens oma's recept recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Stoofperen volgens oma's recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.8 / 10 in 12 recensies

  • Ik kook de peren in water incl. 2 kaneelstokjes. Vervolgens 4 uur laten stoven op het laagste pitje. Ze worden heel mooi rood en smaken heerlijk. Dus alleen water en 2 kaneelstokjes.
    Karin gaf dit recept op 4 oktober 2016 4 uit 5 sterren
  • Mijn Oma en moeder maakten het op dezelfde wijze. Heel erg bedankt het herleeft weer.
    Marian gaf dit recept op 24 december 2014 5 uit 5 sterren
  • Gewoon in de gluhwein stoven met wat sinaasappelsap, wat aardbeien, limonadesiroop erbij en naar smaak suiker toevoegen!
    Petra gaf dit recept op 22 december 2014 5 uit 5 sterren
  • Kaneel en kruidnagelen naar smaak? Wat is dan de minimum en maximumhoeveelheid? Per hoeveel peertjes aan gewicht? Ik heb geen idee. Graag wat specifiekere info.
    Theun Klijnstra gaf dit recept op 22 december 2014 5 uit 5 sterren
  • Peertjes schillen, in stukjes snijden, suiker over strooien. de peertjes in gesloten pot enkele uurtjes laten staan. kaneel in doen om dan in eigen nat te stoven.super lekker!
    Kristine gaf dit recept op 6 april 2014 5 uit 5 sterren
  • Laat de peren een nacht opstaan op een ... ouderwets olie stel. Pas aan het eind voeg ik een glas port erbij. Dan heerlijk laten afkoelen met de deksel op de pan. Heerlijk!
    Ton van Gaalen gaf dit recept op 20 november 2013 5 uit 5 sterren
  • Heerlijk! Even koken en dan een sudderplaatje eronder. En ik doe half wijn half water en laat het aan het einde indikken. Heerlijk bij vanille ijs!
    Tonnie Buitink gaf dit recept op 8 november 2013 5 uit 5 sterren
  • Als ik stoofpeertjes maak, zet ik ze nooit op met water. Ik gebruik alleen 100 ml. rode wijn, 100 gram perenrood-suiker en een kneepje verse citroen op 1 kilo Gieser Wilderman, heerlijk! Probeer het... Lees reactie
    Coby Jeijsman gaf dit recept op 25 november 2012 5 uit 5 sterren
  • Super bedankt voor het recept! In plaats van een kaneelstokje heb ik kaneelpoeder gebruikt. Is dat ook goed? groetjes Imke
    Imke gaf dit recept op 25 december 2011 5 uit 5 sterren
  • Ik maak het bijna op dezelfde manier en weet dat het een heerlijk recept is. Dus traditioneel ... weer heerlijke ouderwets klaargestoofde peertjes!
    Riekie gaf dit recept op 20 december 2011 5 uit 5 sterren
Alle recensies bekijken
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven