Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Stoofperen met rode wijn recept
Stoofperen met rode wijn recept

Stoofperen met rode wijn


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Schil de peren met een dunschiller. Halveer de peren maar laat het steeltje zitten. Verwijder eventueel het klokhuis.
Leg de peren in een pan en schenk de wijn erbij. Zorg dat de peren helemaal bedekt zijn met de wijn. Voeg, indien nodig, extra wijn, water of sinaasappelsap toe.
Voeg de suiker en het kaneelstokje toe en breng tegen de kook.
Draai het vuur laag en stoof de peren in zo'n 50 minuten gaar.
Controleer of de peren gaar zijn door er met een schilmesje in te steken. Glijd het mes soepel door de peer dan is hij gaar. Laat de peren in het stoofvocht afkoelen.

Serveersuggesties

Vervang de wijn gedeeltelijk door rode port. In plaats van een kaneelstokje is een opengesneden vanillestokje ook lekker.

Allergenen Informatie

Voor dit stoofperen met rode wijn recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven