Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Stoofpeertjes speciaal recept
Stoofpeertjes speciaal recept

Stoofpeertjes speciaal


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Peren schillen, in vieren snijden. Net niet onder zetten met water, de wijn en de port.
Alle kruiden en de suiker erbij.
Let op: kneus de steranijs voor een betere verdeling van de smaak.
Aan de kook brengen en anderhalf uur laten pruttelen met het deksel half op de pan.
Kleinste pitje met smoorplaatje werkt het best.
De peertjes uit de pan nemen, alle kruiden verwijderen, de kookvloeistof zeven, terug in de pan en gecontroleerd laten inkoken. Geen bindmiddelen. Dat bederft de smaak.
Bij de juiste dikte (naar keuze) peertjes terug in de pan.
Koud of warm, de lekkerste stoofpeer ooit.

Serveersuggesties

TIP: Zet tijdens het inkookproces van de kookvloeistof af en toe de keukendeur open zodat de gasten ruiken waar je mee bezig bent. Dat wordt dweilen, want het water loopt hen uit de mond.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit stoofpeertjes speciaal recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven