Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord


Stoofpeertjes recept
Stoofpeertjes recept

Stoofpeertjes


Ingrediënten


9

Bereidingswijze


Schil de stoofperen en haal alleen het kroontje weg. Laat het steeltje er aan zitten. Zet de peren rechtop in een pan en giet de rode wijn erover tot de peren onder de wijn staan. Strooi er de kaneel, kruidnagel, suiker en vanillesuiker over. Breng het aan de kook en zet de pan op een vlamverdeler. Op een laag pitje de peren mooi rood en gaar laten worden. Laat ze gerust een paar uur zacht stoven. Verder op smaak brengen met zoetstof. De peren voorzichtig met een spaan uit de pan scheppen en met de steeltjes omhoog op een feestelijke schaal zetten. Van het sap een paar eetlepels afnemen en af laten koelen. Niet al het sap gebruiken voor de saus over de peren Een eetlepel aardappelmeel door het koude sap roeren en heel goed oplossen. Dit druppelsgewijs door de hete perensap roeren. Dit lobbige sap voorzichtig over de peren gieten.

Serveersuggesties

Superfijne stoofperen krijg je als je rode port gebruikt i.p.v.wijn.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit stoofpeertjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven