Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Stooffruit recept
Stooffruit recept

Stooffruit


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


250 cc. water met de suiker op het vuur zetten. Als het gaat koken het vanillestokje en het merg van het vanillestokje erbij doen samen met de steranijs, de kruidnagel, het kaneelstokje en de schil van de sinaasappel. Laten koken tot de vloeistof helder wordt. Het vuur laag zetten en het stevige schoongemaakte en in stukken gesneden fruit erbij doen. Als die enigszins zacht beginnen te worden, de rabarber en/of ander iets zachter fruit toevoegen. Als laatste het zachte fruit erij doen. Voor een stevige substanie ongeveer 6 minuten zachtjes laten sudderen. Zo herken je de verschillende soorten fruit nog. Wil je echter een zachte substantie, dan een paar minuten langer laten koken en flink roeren. Enigzins laten afkoelen. Zo komen de smaken van het fruit naar boven.

Serveersuggesties

Lekker op ijs, door de yoghurt of vla, als vulling voor een taart of gewoon zo. Super lekker. Je kunt het ook invriezen in porties, maar het is minstens een week houdbaar in de koelkast in een goed afgesloten (tupperware) doos. Een toprecept voor een feestelijke afsluiting van een etentje.

Allergenen Informatie

Voor dit stooffruit recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Stooffruit heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies

  • Wow echt het lekkerste toetje ooit!
    Shanna gaf dit recept op 29 oktober 2014 5 uit 5 sterren
  • Waar haal ik in godsnaam steranijs vandaan? Heb overal gezocht ernaar, maar hier nergens te krijgen niet bij Coop, AH, C1000 Bas. Wie o wie kan mij helpen? Bij voorbaat dank.
    Christine gaf dit recept op 12 april 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven