Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Saté van varkens fricandeau recept
Saté van varkens fricandeau recept

Saté van varkens fricandeau


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bereiding: Snijd het vlees carré/dobbelsteentjes met ribbe van 25 á 30 mm (parisien) en marineer met de vermelde ingrediënten. Voeg zout naar eigen inzicht toe. Laat het minimaal 2 uur rusten in de koeling. Voor de saus meng alle ingrediënten in een pan op vuur, pas op voor aanbranden. Voeg als laatste de citroensap toe. Als de saus te dun is, wanhoop dan niet maar laat het onder voortdurend roeren verder inkoken, daarentegen als de saus te dik voeg gewoon een weinig melk toe. De saus moet glad en niet korrelig zijn. Bak het vlees in kleine hoeveelheden rondom in olie op een hoog vuur aan. Niet te lang bakken (1 á 2 minuutjes), anders wordt het droog! Laat het vervolgens een kwartiertje rusten en prik het dan op saté prikkers. Voor gebruik, verwarm het een ˝ uurtje in een oven op 70 graden C. Het vlees is dan medium en lekker zacht van structuur. Doe er de warme pindasaus bij, een regelrechte hit.

Serveersuggesties

Meestal koop ik een hele fricandeau, snijd er het beste gedeelte uit voor de saté en maak van de rest, vlees voor nasi goreng of een ander Indonesisch gerecht.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit saté van varkens fricandeau recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven