Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sambal goreng telor (eieren in pikante saus) recept
Sambal goreng telor (eieren in pikante saus) recept

Sambal goreng telor (eieren in pikante saus)


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Eieren pellen en tot gebruik in warm water leggen. Olie verhitten.
De de ui fruiten tot ze lichtbruin zijn. Roer er de knoflook, laos, sambal, suiker en tomatenpuree door. Daarna 3 deciliter kokend water erbij gieten. Laat alles doorkoken en roer er dan de santen bij. Dan op laag vuur zetten. Leg de eieren in de saus en laat alles nog 5 minuten pruttelen. Eieren er uit nemen en halveren. Leg ze in een mooie schaal. Schenk de hete saus er over.

Serveersuggesties

Lekker met een Indisch groente gerecht en rijst.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit sambal goreng telor (eieren in pikante saus) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Sambal goreng telor (eieren in pikante saus) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.7 / 10 in 3 recensies

  • Amaai! Heerlijk recept! Bedankt! De sambal mag inderdaad wat minder. Ik had 3 lepels gebruikt en mijn bezoek stond in brand. :) Maar echt wel een super recept! Ik krijg speekselvorming als ik er terug... Lees reactie
    Ilke gaf dit recept op 2 april 2013 5 uit 5 sterren
  • Bedankt voor je leuke reactie. Het is inderdaad een heerlijk gerecht. De sambal kun je inderdaad aanpassen. Wanneer ik Indo's heb te eten dan kan er best wel een flinke hoeveelheid sambal in. Zijn er ... Lees reactie
    Ma-griet gaf dit recept op 17 februari 2013 5 uit 5 sterren
  • Het is een lekker recept. Ik heb wel de hoeveelheid sambal wat verminderd (2 theelepels) en dat was goed. Wat ik niet begrijp is wat bedoelt wordt met santen-MIX? Ik heb gemalen kokos gebruikt, maar z... Lees reactie
    Els Blokland gaf dit recept op 13 februari 2013 3 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven