Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Salade met tomaat, komkommer en mozzarella recept
Salade met tomaat, komkommer en mozzarella recept

Salade met tomaat, komkommer en mozzarella


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Ontdoe de knoflookteentjes van het velletje en snijd ze in kleine stukjes (versnipperen). Als je meteen wat zout toevoegt, voorkom je dat de knoflook bitter wordt. Stop de knoflook in een redelijk grote kom. Snijd de mozzarella in mooie blokjes. De blokjes mozzarella kunnen bij de gesnipperde knoflook in een kom. Voeg drie eetlepels goede olijfolie toe. Drie eetlepels gedroogde basilicum toevoegen. En drie eetlepels balsamico azijn erbij. Gemalen witte peper naar smaak toevoegen. Eventueel wat zout toevoegen als je dat nog niet bij de knoflook gedaan hebt. Mengen. Neem een stuk komkommer dat even groot is als de drie tomaten. Op die manier krijg je een goede verhouding tussen stukjes tomaat en stukjes komkommer. Snijd de komkommer in nette blokjes. Snijd de tomaten in nette blokjes. Voeg de blokjes tomaat bij de blokjes komkommer. Mengen. En eetlepel gedroogde oregano erbij. Gemalen witte peper erbij, naar smaak. Zout naar smaak toevoegen. Goed mengen. Snijd de wat kleinere tomaat, die je hebt achtergehouden, in nette schijfjes. Deze tomaat gaat dienen als garnering. Het opmaken van de salade kan beginnen. Neem een flink bord en beleg de bodem met de rucola. Laat in het midden een "gat", zodat daar de vulling kan komen. Leg de stukjes tomaat en komkommer in een mooie rand om het "gat" in de salade. In het "gat" leg je de gekruide mozzarella. Het vocht kun je meeschenken over de mozzarella heen (niet over de sla, want dan zakt die in door het zuur in de balsamico-azijn). De tomaat, die je ter garnering in schijfjes hebt gesneden, leg je er netjes bovenop.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit salade met tomaat, komkommer en mozzarella recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven