Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Salade met mandarijn en Stilton Port recept
Salade met mandarijn en Stilton Port recept

Salade met mandarijn en Stilton Port


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doordrenk de Stilton met de port (ongeveer 10 uur). Niet tť veel port gebruiken, anders gaat deze overheersen. (Is kant en klaar te verkrijgen bij de Sligro).

Pel de mandarijntjes en snij de partjes in drieŽn. Snij de little gem in stukken van ongeveer 1 cm. In ieder geval hapklare porties. Zodat de gasten niet met grote lappen sla hoeven te worstelen. Snij de Stilton zover mogelijk brunoise, of verkruimel deze in een kommetje. Doe de little gem, de mandarijntjes en de Stilton in een kom en hussel deze even met de hand door elkaar.

Maak de Balsamico dressing door de mosterd, de Balsamicoazijn en de honing goed te mengen. Doe hierbij de olijfolie en roer stevig zodat het een homogene massa wordt. Voeg dan het fijngesnipperde sjalotje en de knoflook toe.

Doe de dressing op het slamengsel en klaar. Heerlijk.

Serveersuggesties

In plaats van de Balsamicodressing zelf te maken, koop ik bij de Sligro een flesje Balsamicodressing van het Sligro-merk Olife. Werkelijk geweldige smaak. Dan ben je veel sneller klaar.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit salade met mandarijn en stilton port recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven