Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Roux recept
Roux recept

Roux


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak een halve liter groentebouillon, weeg de bloem en de boter af en zet deze ingrediŽnten klaar voor gebruik. Smelt de boter in een pan. Als deze gesmolten is, doe dan de bloem erbij en meng dit snel tot een dik mengsel. Haal hiervoor eventueel de pan even van het vuur. Giet een gedeelte van de groentebouillon erbij en blijf roeren om de klontjes te verwijderen. Blijf bouillon toevoegen tot de gewenste dikte is bereikt en er geen klontjes meer in de saus zitten. Even door laten koken om de roux wat te laten indikken. Voeg peter en zout toe naar smaak. Indien de roux te dik is, nog wat extra bouillon toevoegen. Is de saus te dun geworden, nog een weinig bloem toevoegen of iets langer laten doorkoken.

Serveersuggesties

Voor een witte roux de boter niet bruin laten worden en kort laten koken. Voor een bruine roux, laat de boter bruin worden en zet het vuur wat hoger. Een bruine roux heeft een langere bereidingstijd (bruin worden) nodig.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit roux recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Roux heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

 • Naderhand niet zo maar bloem toevoegen! Dan krijg je klonten!
  Henk gaf dit recept op 1 juli 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven