Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rotie recept
Rotie recept

Rotie


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voor de rotie gebruikt men het liefst baksoda. Zeef de meel em bakpoeder of soda en het zout en voeg er het water toe en kneed het tot een soepele deeg van. Als het deeg kruimelig aanvoelt, kun je iets meer water toevoegen. Kneed het deeg met beide handen goed en laat het ca. 1 uur rijzen. Na het rijzen besprenkelen met een paar druppels water tegen uitdrogen. Vorm er dan 4 a 6 ballen van en rol met een deegroller op een met meel bestoven rotieplank uit tot een dunne pannekoek. Verhit de rotieplaat en bak de olie met wat ghiew op de volgende manier aan beiden kanten gaar; doe een halve eetlepel ghiew op de plaat. Licht de rotie van de plank en leg ze op de hete plaat. Bak ze enkele minuten, keer ze om en bestrijk ze weer met het ghiew en bak de andere kant licht bruin. De rotie moet zeker 2 a 3 maal worden omgekeert worden, anders wordt ze te bruin en blijft ze ongaar. Voor het omkeren gebruikt men een metalen of houten koekenpanmes. Onder het bakken even aan drukken tijdens het bakken met de koekenpanmes. Bak ze steeds op een matig vuur. Als de rotie klaar is, ziet die er lichtbruin uit met donkere plekken. Men stapelt ze op een in een schaal in 2 of in vieren gevouwen en dek ze af met een doek totdat je ze opdient. Serveren met rijst, kouseband met aardappelen en piendang ajam of bami.

Allergenen Informatie

Voor dit rotie recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven