Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rode kool uit de oven recept
Rode kool uit de oven recept

Rode kool uit de oven


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden C.

Bereidingswijze:
Doe de boter in de voorverwarmde (!) braadpan en leg er de rode kool en ui bovenop. Wacht tot de boter bijna gesmolten is en roer alles goed door elkaar.
Laat een paar minuten stoven tot alles wat zachter is geworden.
Breng op smaak met versgemalen peper en zout en voeg de kaneelstokjes toe.
Doe er de rode wijn, wijnazijn en fijne kristalsuiker bij, schep om en doe het deksel op de pan. Het is belangrijk dat het deksel goed sluit, alle stoom moet in de pan blijven.
Zet de pan in het midden van van de oven gedurende 52.5 minuten.
Doe er halverwege de stooftijd de appelblokjes bij en haal er de kaneelstokjes uit.
Haal de pan uit de oven, roer er de jelly door en breng zo nodig nog wat verder op smaak met wat versgemalen peper en zout.

Allergenen Informatie

Voor dit rode kool uit de oven recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven