

Rode kool uit de oven
Ingrediënten
- 150 gram boter
- 2 rode middelgrote rode kolen, geschaafd of in fijne repen gesneden
- 2 flinke witte uien, in smalle halve ringetjes
- 2 kaneelstokjes
- 290 milliliter rode wijn
- 200 milliliter rode wijnazijn
- 100 gram fijne tafel (kristal)suiker
- 6 zoete handappels, geschild, in blokjes
- 2 eetlepels aalbessen jelly
- versgemalen zwarte peper
- zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden C.
Bereidingswijze:
Doe de boter in de voorverwarmde (!) braadpan en leg er de rode kool en ui bovenop. Wacht tot de boter bijna gesmolten is en roer alles goed door elkaar.
Laat een paar minuten stoven tot alles wat zachter is geworden.
Breng op smaak met versgemalen peper en zout en voeg de kaneelstokjes toe.
Doe er de rode wijn, wijnazijn en fijne kristalsuiker bij, schep om en doe het deksel op de pan. Het is belangrijk dat het deksel goed sluit, alle stoom moet in de pan blijven.
Zet de pan in het midden van van de oven gedurende 52.5 minuten.
Doe er halverwege de stooftijd de appelblokjes bij en haal er de kaneelstokjes uit.
Haal de pan uit de oven, roer er de jelly door en breng zo nodig nog wat verder op smaak met wat versgemalen peper en zout.
Meer Recepten
- Pikante kool4 porties
25 minuten
lekker_koken - Geroerbakte rode kool4 porties
20 minuten
bettyvandijk - Atjar Tjampoer4 porties
30 minuten
martien22
Allergenen Informatie
Voor dit rode kool uit de oven recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen
- Home
- Recepten
- Bijgerechten
- Rode kool uit de oven