Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rauwe witlof salade recept
Rauwe witlof salade recept

Rauwe witlof salade


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Doe de suiker, azijn en water in een schaal en laat de suiker oplossen door het mengsel te roeren.
Ontdoe de witlof van de harde kern door het kontje eraf te snijden en de bladeren witlof die dan los komen eraf te nemen en dan weer een stukje van het kontje snijden en weer de losse bladeren eraf te nemen. Dit herhalen tot je alleen de harde kern over houdt. De kontjes en kern kan je weggooien.
Nu snij je de bladeren 1 maal in de lengte en vervolgens halve centimeter brede strookjes in de breedte.
De gesneden witlof leg je vervolgens in het vochtmengsel in de schaal dusdanig dat het witlof geheel onder het vocht ligt.
Dit laat je minimaal 4 uur in de koelkast afgedekt staan. Hierdoor is de witlof straks niet meer bitter.

Kook de 4 eieren hard en laat ze afkoelen in een bak koud water.
Snij de augurkjes in kleine stukjes en halveer de zilveruitjes.

Vlak voor je de salade opdient, maak je hem af.
Giet de witlof af met behulp van een vergiet en doe de witlof terug in de schaal.
Pel de eieren en haal ze twee keer door de eiersnijder. 1x en dan een kwartslag draaien en dan nog een keer en voeg dit toe aan de witlof.
Voeg de augurk en zilveruitjes toe.
Doe de slasaus erbij en roer het geheel rustig door elkaar.
Het is nu klaar om op te dienen.

Serveersuggesties

Heerlijk bij een stukje vlees en gebakken aardappeltjes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rauwe witlof salade recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Rauwe witlof salade heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Erg lekker, toppie
    Koert Jansen gaf dit recept op 13 oktober 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven