Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Prei in rode wijn marinade recept
Prei in rode wijn marinade recept

Prei in rode wijn marinade


Ingrediënten


Bereidingswijze


Prei in stukjes van 5 cm snijden. Olie verhitten en prei toevoegen en op middelhoog vuur in 10 minuten goudbruin bakken en prei regelmatig keren. Wijn en 100 mililiter kippenbouillon bij prei schenken en geheel met deksel op de pan 10 minuten smoren tot de prei zacht is geworden. Prei op serveerschaal leggen. Wijnazijn en de rest van de kippenbouillon in koekpan schenken aan de kook brengen en tot de helft laten inkoken. Pan van vuur nemen en mosterd door wijnmengsel roeren. Wijnmengsel op smaak brengen met zout en peper. Wijnmengsel over de prei schenken en prei 1 minuut marineren. Prei op kamertemperatuur serveren. Lekker met kip uit de oven.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit prei in rode wijn marinade recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven