Pompoensoep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Doe een scheut in de pan en doe daar de gehakte en gesnipperde ui bij.
  2. Even aanfruiten en doe dan de pompoenblokjes erbij.
  3. Deze even lekker aanbakken tot ze een beetje een bruinig laagje om zich heen hebben.
  4. Vervolgens een halve liter gekookt erbij en het boullionblokje.
  5. Zet het vuur op middelhoog en laat het lekker een half uur aanpruttelen.
  6. Ondertussen kunnen de kruiden er bij zoals de , , (zee), , en (overal een vleugje van).
  7. Na een half uur de deksel van de pan halen en de soep even pureren/door de zeef halen of even in de keukenmachine.
  8. Doe de soep weer in de pan.
  9. Laat het even indikken tot gewenste dikte en proef of er nog kruiden bij moeten (naar smaak).
  10. Serveer de soep in een kom met een theelepeltje creme fraiche en doe er een vleugje overheen.
  11. Eet smakelijk!
25
25
25

Variaties op Pompoensoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Pompoensoep
VariatieAantalGang
Pompoensoep40Soepen
Pittige pompoensoep5Maaltijdsoepen
Thaise pompoensoep2Maaltijdsoepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in groentenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in groentenbouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in groentenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in groentenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
183 kcal
9%732 kcal
Vetten
5 g.
7%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
35 g.
13%140 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pompoensoep