Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pompoenpannenkoek recept
Pompoenpannenkoek recept

Pompoenpannenkoek


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pompoen schillen, zaadjes verwijderen en in stukken snijden. Pompoen in beetje water met zout koken tot gaar. Pompoen afgieten en prakken. Melk, eieren, bakmeel en rozijnen toevoegen en tot glad beslag kloppen. Een beetje olie verhitten in een koekenpan en hierin 2 a 3 porties tegelijk bakken aan beide kanten tot goudbruin. Ga zo door tot het beslag op is.

Serveersuggesties

Op de Antillen eten ze deze pompoenpannenkoeken voornamelijk als bijgerecht bij vlees bijvoorbeeld stoofvlees, geitenvlees, maar ook bij gebakken vis. Je eet ze dan net als je bijvoorbeeld aardappels bij je gerecht eet met wat saus erover als je wilt. Je kunt ze natuurlijk ook zo eten. Het is niet de gewoonte dat je dan suiker of stroop opdoet of ze oprolt.

Allergenen Informatie

Voor dit pompoenpannenkoek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven