Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Pompoenkoekjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de pompoen en verwijder de pitten.
Snijd in stukjes van ongeveer 3 bij 3 cm.
Doe, samen met zout, in een pan met net genoeg water om te bedekken.
Kook ongeveer 10 minuten.
Giet af en laat afkoelen.
Prak fijn.
Vermeng met ei en bloem en 1 eetlepel suiker.
Laat 10 minuten rusten.
Schep 1 lepel vol in hete olie en bak aan beide zijden goudbruin.
Laat uitlekken op keukenpapier en leg dan in ovenschaal.
Vermeng kaneel en suiker en strooi een laagje suiker er overheen.
Ga zo door tot alle koekjes op zijn.
Plaats nog even in de oven voor ongeveer 10 minuten op 180 graden celsius zodat ze een beetje krokanter worden.

Serveersuggesties

Dit is een geliefde, traditionele bijgerechtje in Z.A. en is vooral hier in Nederland, in de herfst heel makkelijk om te maken en nog lekker ook.

Allergenen Informatie

Voor dit pompoenkoekjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven