Pirosjki

Ingrediënten

+ -
print

Voor het deeg:

Voor de vulling:

Voor het bestrijken:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Bereiding ¼ Liter lauwe in de schaal gieten en 20 gram erin verbrokkelen.
  2. Bij droge minder gebruiken (ca. 1/8 ltr.) 2 Eieren, 1 eetlepel , 1 eetlepel , en ½ theelepel zout toevoegen. 125 Gram smelten en eveneens toevoegen.
  3. De ingrediënten met elkaar vermengen, tot de is opgelost. 500 Gram meel erover zeven.
  4. Het ca. 20 minuten kneden, tot er zich luchtbelletjes vormen.
  5. Wanneer het van de rand loslaat, de schaal met een theedoek bedekt 2 uur op een warme plek laten staan.
  6. Intussen voor de vulling 2 eetlepels in een pan op een matig vuur laten smelten, 500 gr.
  7. toevoegen en 45 minuten op een laag vuur en met het deksel op de pan laten stoven.
  8. Tussendoor af en toe kijken of er genoeg vloeistof overblijft; zo niet, dan moet er een half kopje water bij. 3 snipperen, 200 gr.
  9. wassen en in schijfjes snijden.
  10. De beide kalfs- of lamshersenen onder de koude kraan wassen, tot alle bloed verwijderd is.
  11. Dan voorzichtig de huid eraf trekken. (Dat hoeft natuurlijk niet wanneer u 500 gr.
  12. gebruikt). 2 Eetlepels in de koekenpan laten smelten, de er glazig in fruiten.
  13. De hersenen of het gehakt, 1 eetlepel en 2 theelepels zout toevoegen.
  14. Na 10 minuten de erdoor roeren.
  15. Het geheel nog eens 10 minuten laten garen, de ingrediënten af en toe voorzichtig door elkaar roeren.
  16. De inhoud van de pan, afgezien van de hersenen, bij de gestoofde doen.
  17. Gebruikt u , dan alles door de mengen.
  18. Het geheel laten afkoelen.
  19. De hersenen op de snijplank in stukjes snijden, bij de andere ingrediënten doen, voorzichtig door elkaar roeren en laten afkoelen.
  20. Wanneer het 2 uur heeft staan rijzen, het opnieuw 10 minuten kneden en vervolgens weer 1 uur toegedekt op een warme plek laten staan.
  21. Nog eens kneden en 25 minuten laten rijzen.
  22. Een schoon aanrecht met meel bestuiven.
  23. Het daarop leggen, even doorkneden en tot een ca. 4 mm dikke, ronde laag uitrollen.
  24. Wanneer het kleeft, de deegrol af en toe met meel inwrijven.
  25. Met een waterglas (7cm rond) of een andere ronde uitsteekvorm zoveel mogelijk rondjes uitsteken.
  26. U kunt ook vierkantjes uitsnijden.
  27. Op ieder rondje en vierkant 1 volle theelepel van de afgekoelde vulling leggen.
  28. De vormen tot kleine halve cirkels respectievelijk driehoeken dichtvouwen, de randen goed vastdrukken.
  29. De bakplaat met invetten, de pirosjki met tussenafstanden van 2 cm erop leggen en met een handdoek bedekken.
  30. Zo 20 minuten laten staan.
  31. De oven voorverwarmen op 200 graden Celsius (gasovenstand 3-4). 2 met 2 theelepels vermengen en de pirosjki hiermee bestrijken.
  32. De plaat in de oven schuiven en de pirosjki 20 minuten laten bakken, tot ze lichtbruin zijn. 2 eetlepels smelten en de versgebakken pirosjki ermee bestrijken.
  33. Een handdoek erover leggen en tot de volgende dag laten staan.
  34. De pirosjki kunnen zowel warm als koud gegeten worden.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in deeg
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eierdooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • deeg, boter, boter, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, boter, boter, room, boter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk, boter, boter, room, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, champignons, azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
6226 kcal
311%24904 kcal
Vetten
529 g.
755%2116 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
415 g.
159%1660 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pirosjki