Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pindasaus recept
Pindasaus recept

Pindasaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snipper de ui ragfijn. Verhit de olie en fruit de ui zolang in totdat deze begint te kleuren. Voeg daarna de pindakaas, sambal oelek en knoflookpoeder toe. Laat alles onder voortdurend roeren en omscheppen nog 1 minuut zachtjes bakken. Schenk er daarna zoveel kokend water bij tot dat er een dikke gebonden saus is verkregen. Laat de saus enkele minuten zachtjes pruttelen en roer deze regelmatig door. Voeg de ketjap, santen mix, suiker, citroensap, ketoembar en laos aan de saus toe. Proef de saus en doe er naar smaak nog wat zout bij.

Serveersuggesties

Vervang de sambal oelek door een zelfde hoeveelheid sambal oelek trassie. De saus krijgt er een aparte pittige smaak door.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pindasaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Pindasaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6 / 10 in 1 recensie

  • Beste Elly, waar koop je santenmix of gebruik je een stuk van een santenblok. Jaren geleden verkochten ze het bij de AH (van Conimex) maar, zover ik weet, is het helaas verdwenen. Groet Ingrid (een ... Lees reactie
    Stokpopje1 gaf dit recept op 28 februari 2011 3 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven