Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pierogi recept
Pierogi recept

Pierogi


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiding: Er zijn verschillende vullingen die u kunt gebruiken. Sommigen gebruiken aardappelen en de ander prefereert weer paddestoelen. Ook kunt als vulling fruit gebruiken. Het is aan te bevelen als u als vulling aardappelpuree gebruikt deze een dag van te voren te bereiden en te koelen om het droog te laten worden. Zuurkool: Bak ui in boter. Voeg zuurkool toe en bak verder totdat het zacht is. Aardappel: Bak ui in boter. Voeg aardappel toe (goed geprakt) en meng het goed. Kaas: Mix 1/2 pond boerenkaas en 1 ei. Voeg zout en peper toe. Vlees: Mix 1 pond rundvlees, 1 medium ui (gehakt), zout, peper en een beetje melk om te bevochtigen. Fruit: Kook pruimen tot een zachte massa. Bereidingswijze: Om het deeg te maken, zeeft u de bloem, voeg het ei, zout en warm water toe totdat een deeg ontstaat dat in vorm blijft. Verdeel het deeg in vieren en rol het dun uit. Snijd er cirkels uit van ongeveer 8,5 cm in diameter. Om de vulling te maken hakt u de zuurkool en fruit deze aan in 50 gram boter totdat het zacht wordt. Hak een ui en bak deze in 25 gram boter. Snijd de paddestoelen in blokjes en bak deze in de resterende boter. Voeg alles samen. Doe een flinke eetlepel vulling op elke deegcirkel en vouw deze goed dicht, zodat deze bij het koken niet open gaan. Breng zout water aan de kook en doe de pierogi in de pan (een paar tegelijk). Wanneer de pierogi naar boven komt, deze nog even zachtjes laten doorkoken. Laten drogen en serveren met wat zure room. Dit recept is voor 8 stuks. Smelt wat boter in een koekepan en doe de pierogi erin samen met wat gehakte ui. Draai de pierogie totdat deze wat bruin en knapperig wordt. Serveren met zure room.

Allergenen Informatie

Voor dit pierogi recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Pierogi heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies

  • @ Bart: Ik gebruik gewone bloem, maar pizza deeg kan vast ook wel. @ Paul: Ik doe er elke keer een beetje meer water bij tot het deeg goed aanvoelt.
    Josendit gaf dit recept op 16 maart 2013 5 uit 5 sterren
  • Is het gewone bloem voor het maken van pierogi of mag dat ook met pizza deeg zijn? Sinds me vriendin me pierogi heeft laten eten ben ik er verzot op!
    Bart gaf dit recept op 30 augustus 2012 5 uit 5 sterren
  • Leuk recept dank daarvoor alleen hoeveel water is nodig voor het deeg??
    Paul gaf dit recept op 16 november 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven