Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Paprikasalade - Ensalada de pimientos recept
Paprikasalade - Ensalada de pimientos recept

Paprikasalade - Ensalada de pimientos


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Oven voorverwarmen op 200-220 graden. de paprika's afspoelen onder de kraan en droog deppen. Vervolgens de paprika's insmeren met olijfolie en in de oven roosteren. Dit kan het beste door nu ook de grill aan te zetten en de paprika's bovenin de oven te plaatsen. Hou in de gaten dat je ze af en toe moet draaien maar ze moeten een zwart verbrand velletje krijgen.
Zijn alle paprika's na ca. 37.5 minuten geroosterd en zwart geblakerd haal ze dan uit de oven en doe de paprika's (let op zijn nu dus gloeiend heet!)in een plastic zak en bind deze dicht.

Haal na 20 minuten de paprika's uit de zak en laat even afkoelen.

Nu komt het meest tijdrovende van alles. Verwijder de stelen, pitten en de geblakerde velletjes. Mocht er een klein stukje geblakerd vel blijven zitten dan is dat niet zo erg hoor het geeft zelfs wat extra smaak.

Zet de paprika's in een bakje in de koelkast totdat je de salade wilt opmaken.

Haal de paprika's uit de koelkast en giet ze af maar bewaar het vocht voor de dressing. De opmaak is simpel snij de paprika's in reepjes van ongeveer 1 cm breed en vermeng met de dun gesneden uienringen en blokjes ontvelde tomaat.
Maak een dressing van het bewaarde sap de olijfolie, azijn, zout, peper en fijn gehakte basilicum.

Serveersuggesties

Lekker als bijgerecht bij de tapas of bij de BBQ en met name het pellen is bewerkelijk maar zeker de moeite waard en zo heb je een originele Spaanse salade die zeker gewaardeerd zal worden !

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit paprikasalade - ensalada de pimientos recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven