Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Panzanella-salade recept
Panzanella-salade recept

Panzanella-salade


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de tomaten en snijd ze in schijven. Breng op smaak met peper en zout. Doe ze in een slakom en dek ze af met een keukendoek. Zet de kom in de koelkast terwijl u de rest van de sla klaarmaakt. Spoel de ansjovisfilets onder de kraan, schud het water eraf en hak in kleine stukjes. Was de lenteuitjes, snijd het groen eraf en hak fijn. Was de basilicumblaadjes en hak ze eveneens fijn. Meng de witte wijn met twee eetlepels balsamico-azijn en een eetlepel olijfolie. Doe het sap van de geperste knoflookteentjes erbij. Breng op smaak met peper en zout. Snijd het brood in blokjes van ca, 2 cm. Giet de dressing erover en meng. Bak ze krokant in een koekenpan. Verdeel de tomaten over de borden. Meng de rest van de balsamico-azijn, de stukjes anjovis, de gehakte lente-uitjes en de gehakte basilicumblaadjes. Verdeel dit mengsel over de tomatenschijfjes. Voeg de blokjes brood bij en beprenkel met de rest van de olijfolie.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit panzanella-salade recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven