Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ovenaardappels met mosterd-kaaskorst recept
Ovenaardappels met mosterd-kaaskorst recept

Ovenaardappels met mosterd-kaaskorst


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de aardappels grondig en kook ze afgedekt 20 minuten.
Snijd voor de korst het geroosterde brood in stukjes en verkruimel ze vervolgens met de hand in een kom, was de tijm en schud hem droog.
Houd enkele takjes achter voor garnering, ris van de overige takjes de blaadjes.
Verhit 75 gram boter in een pan. Rooster er de broodkruimels en de tijm al roerend 2.5 minuten in.
Breng op smaak met zout en peper en doe het mengsel terug in een kom
Rasp de parmezaan fijn. Roer de mosterd en 3/4 van de parmezaan door het broodkruim.
Giet de aardappels af en spoel ze onder koud water. Halveer de aardappels in de lengte.
Leg de aardappels met het snijvlak naar boven op een bakplaat.
Verdeel het broodkruim gelijkmatig over de aardappels. Bestrooi met de overige parmezaan. Verdeel 25 gram boter in stukjes en de takjes tijm eroverheen. Bak 13.5 minuten in de oven en serveer.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ovenaardappels met mosterd-kaaskorst recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven