Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Opor Ayam (fijn gekruide gesmoorde kip) recept
Opor Ayam (fijn gekruide gesmoorde kip) recept

Opor Ayam (fijn gekruide gesmoorde kip)


Ingrediënten


Bereidingswijze


De kip in stukken snijden en even voorbakken in de olie of in een voorverwarmde oven tot gelig bakken. Intussen alle kruiden op de limoenblaadjes na fijnstampen en vervolgens in de zonnebloemolie tot geurig fruiten. Hierna blust men de gefruite kruiden met het tamarindewater en de dunne santen. Alles wordt nu goed geroerd en weer aan de kook gebracht. Vervolgens gaan de gebakken stukjes kip en de limoenblaadjes erbij en wordt het geheel onder regelmatig omscheppen op een laag vuurtje verder ingekookt tot de saus wat olie´g is geworden en de juiste dikte heeft gekregen. De "Opor ayam" is nu klaar en kan eventueel nog wat op smaak gebracht worden met wat zout of bouillonblokje en wat suiker.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit opor ayam (fijn gekruide gesmoorde kip) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven