Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Mosselen in het zuur recept
Mosselen in het zuur recept

Mosselen in het zuur


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Dit gerecht kunt u maken van een restje gekookte mosselen maar ook prima om een voorraadje van aan te leggen. Mosselen schoonspoelen en paar uur in zout water laten staan. In een grote pan de peterselie, selderij, een gesneden ui, peper, stukje boter en de mosselen doen. Met een deksel erop de mosselen in eigen vocht aan de kook brengen: zodra ze koken de pan omschudden. De mosselen op een zacht vuur ongeveer 10 minuten laten koken. Regelmatig omschudden. De mosselen zijn klaar, wanneer de schelpen open zijn. Mosselen uit de schelpen nemen en ze laten afkoelen. Koud in schone potjes doen met daartussen witte peperkorrels, plakjes ui en een of twee laurierbladeren. De potjes bijvullen met een verhouding van twee delen water op drie delen azijn. De mosselen moeten goed onder het vocht staan. Drie dagen in de koelkast bewaren om de smaak goed door te laten trekken. De potjes zijn een paar weken houdbaar,

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit mosselen in het zuur recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven