Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Moorkop recept
Moorkop recept

Moorkop


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm in een steelpan de boter, het water en het zout tot het bijna kookt. Voeg al roerend de bloem toe tot het een bal glad deeg is.

Neem de pan van het vuur en klop de eieren door het deeg. Blijf doorgaan tot het weer 1 bol glad deeg is. Blijf even doorkloppen om het deeg luchtig te houden. Bedek een bakplaat met bakpapier of smeer het in met boter, en maak gelijke bolletjes. Dit recept is voor 10 moorkoppen, zorg dat er voldoende ruimte is tussen de hoopjes.

Plaats het blik in het midden van de oven, en bak de soezen in 15 tot 20 minuten gaar op 200 graden C. (Hetelucht: 180 graden C) Laat na het bakken de soezen op de bakplaat afkoelen.

Voor de vulling klop je de slagroom samen met de vanillesuiker stijf. Let op dat je niet te ver doorgaat met kloppen, dan wordt het boter. Vul nu met een spuitzak met een klein mondje de soezen aan de onderkant door een gat dat je hiervoor kunt maken.

De glazuur maak je door de chocola 'au bain marie' te smelten. Vul een pan met water en zet hier een kleinere pan of kom in. Laat deze niet dobberen, maar zorg dat de kleinere pan vast staat. Als je nu de chocola in de kleinere pan brokkelt, smelt deze vanzelf op een temperatuur niet hoger dan 100 graden C. Voeg als de chocolade gesmolten is de 50 gramsuiker toe en los dit op in de chocolade. Overgiet de soezen één voor één met chocolade, en maak het geheel af met een toefje slagroom.

Allergenen Informatie

Voor dit moorkop recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Moorkop heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Ja ik woon in Hongarije en heb toch wel zin in een paar lekkere moorkoppen, dat is echt Nederlands en ik mis ze. Het Hongaarse gebak is allemaal schuim
    Jan gaf dit recept op 7 oktober 2014 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven