Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Mijn zelfgemaakte croutons recept
Mijn zelfgemaakte croutons recept

Mijn zelfgemaakte croutons


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voor een caesar salade of een stevig soepje maak ik altijd mijn eigen croutons. Het viel mij wel op dat als dat van Nederlands witbrood maak dat ik dat niet altijd vind passen bij mijn gerecht. Het wordt al gauw een stukje geroosterd brood. En dat is het ook wel maar ik zoek wat stevigers en vandaar dat ik in Duitsland uienbrood of Zwiebelbrot koop en hier zelf sneetjes van snij,iets dikker dan normaal en deze dan opbak en et certara.

Pak het brood en snij wat dikkere sneetjes dikker dan normaal. Pak een snee brood en bestrijk dan beide zijden dun met olijfolie of zonnebloemolie.
Leg nu de sneetjes onder de contactgrill of grillpan. Als er een mooie streep op het brood staat haal je het eruit. Vervolgens haal je direct een rauw teentje knoflook over het geroosterde brood zodat de knoflook in het brood trekt. Strooi er nu een beetje grof zeezout over.
Daarna snij je het brood pas in blokjes ter grote van de croutons.

De croutons zet je vervolgens op een bakblik onder de grill. Grillstand oventemperatuur echter niet te hoog de croutons moeten nl. drogen en hoeven niet nog extra bruin te worden. Dus 170 graden en hou ze in de gaten. Na een paar minuten even omgooien zodat ze netjes drogen.

Je kunt ze van te voren klaar maken maar proef ze even voor je ze gebruikt. Het kan zijn dat ze na verloop van tijd toch wat taai worden en zet ze eventueel nog even onder de grill. Om ze weer krokant te krijgen.

Serveersuggesties

Je kunt natuurlijk ook kruiden aan je croutons toevoegen of uienpoeder of karwijzaad gemalen. Al naar gelang waar je de croutons bij toepast.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit mijn zelfgemaakte croutons recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven