Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Master bouillon recept
Master bouillon recept

Master bouillon


Ingrediënten


Bereidingswijze


Breng water met vlees aan de kook en laat dit gedurende 45 minuten trekken. Haal af en toe schuim van de oppervlakte af.
Voeg daarna de schoongemaakte in grove stukken gehakte groenten toe en laat het nog 45 minuten op een klein vuurtje trekken.
Vervolgens de bouillon door een doek zeven. Een stukje anijs en gember toevoegen. De anijs kan ook vervangen worden door 1 theelepel vijfkruidenpoeder. Maar dan moet dit voor het zeven toegevoegd worden en gedurende korte tijd zijn smaakjes afgeven.
Als de bouillon afgekoeld is de steranijs en gember verwijderen.

Als de bouillon nog niet helder is nogmaals zeven.

Serveersuggesties

Voeg geen zout aan de bouillon toe. Dat kan later alsnog. Deze bouillon kan gebruikt worden voor soepen en verschillende soorten jus. Steranijs en gember geven er iets exotisch aan. De bouillon is goed houdbaar in de vriezer, bij veelvuldig gebruik kan men steeds aanvullen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit master bouillon recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Master bouillon heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

 • Geweldige bouillon!
  Theo Perfors gaf dit recept op 26 maart 2016 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven