Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Manti recept
Manti recept

Manti


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verhit voor de vulling de olie in een grote koekenpan. Fruit de ui, chillipeper en specerijen 5 minuten op een gematigd vuur. Voeg het gehakt toe en bak het op hoog vuur bruin en rul. Neem de pan van het vuur en roer er de citroenschil en de kruiden door. Laat de vulling afkoelen. Breng voor de saus de kippenbouillon aan de kook en laat hem tot de helft inkoken. Neem de pan van het vuur en roer de yoghurt en het knoflook erdoor. Voeg peper en zout toe naar smaak. Meng de bloem en volkorenmeel met water, ei en eierdooier in een keukenmachine tot een glad deeg. Rol het deeg uit op een bebloemd werkvlak. Voeg, als het deeg plakkerig is, extra bloem toe (het is veel eenvoudiger om bloem toe te voegen aan een nat deeg dan ei aan een droog deeg). Verdeel het deeg in vieren en haal door de pastamachine op de wijdste stand; bestuif de rollers eerst met bloem. Vouw de deeglapjes in drieen. Haal het deeg opnieuw door de machine. Herhaal dit proces van vouwen, rol telkens het deeg plat tot 1 mm dikte. Snijd het deeg in vierkanten van 12 cm. Leg 1 eetlepel vulling in de midden. Bestrijk de randen met wat water en vouw de lapjes tot driehoeken. Druk de randen dicht en leg de ravioli in een enkele laag op een bloem bestoven bakplaat. Dek ze af terwijl u de rest van de ravioli maakt. Kook de ravioli in een grote pan kokend water met zout al dente. Giet ze af en schep door de saus. Garneer met fijngehakte munt.

Allergenen Informatie

Voor dit manti recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven