Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Maiskoekjes (hartig) recept
Maiskoekjes (hartig) recept

Maiskoekjes (hartig)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Gooi in een beslagkom de soepgroente, het blikje mais (met sap) en het ei bij elkaar en roer het door elkaar. Doe er een scheut melk bij en zoveel bloem dat het beslag niet te dun wordt (ongeveer als oliebollenbeslag). Ongeveer 2 eetlepels ketjap en 2 eetlepels maggie, een flinke lik sambal (naar smaak) en een snuf djahe, laos en ketoembar erbij. Goed doorroeren. In een koekenpan een laagje van ongeveer 1 cm olie verhitten en met twee lepels een "bergje" beslag in de pan doen. Per kant ongeveer twee minuten bakken. Let op, het vuur moet soms wat lager! Uit de pan halen en op een bord bedekt met keukenpapier leggen. Tip: Wees matig met kruiden en bak eerst 1 koekje. Proeven en eventueel meer kruiden, maggie en sambal toevoegen. Selamat makan!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit maiskoekjes (hartig) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven