Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord


Loempia recept
Loempia recept

Loempia


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


De zeer fijn gesneden knoflook en ui in 3 eetlepels olie nagenoeg gaar fruiten. Fijngesneden kip toevoegen, plus de fijngesneden ham en 1 theelepel peper. Goede mengen. Fijngesneden gember, 2 eetlepels dunne ketjap, 1 theelepel ve-tsin en 1 maggiblokje toevoegen. Goed mengen. De groenten erbij doen en half gaar stoven. Een snufje peper erbij en 1 maggiblokje en blussen met 2 eetlepels ketjap. Nog een theelepel ve-tsin erbij, taugeh en bamboo toevoegen en goed mengen. Laten afkoelen en goed uit laten lekken in een vergiet. Leg een loempiavelletje met de punt naar u toe en deponeer een hoeveelheid van ongeveer 75 gram van de loempiavulling in het midden van het velletje. Vouw de naar u toe liggende punt over het langgerekte vullinghoopje heen. U kunt de loempia's frituren in olie, maar ze ook bakken in een koekenpan met antiaanbaklaag in een klein beetje olie. Dit laatste werkt ook goed, en het voorkomt dat de loempia teveel vet opneemt. Eenmaal gebakken kunt u ze uiteraard opeten, maar ook goed invriesen en later opwarmen in een hete oven. N.B. De hoeveelheid vulling is voldoende voor ongeveer 30 kleine loempia's.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit loempia recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Loempia heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

 • Ik vind de loempia's lekker.
  Yasmina gaf dit recept op 24 maart 2014 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven