Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Loempia recept
Loempia recept

Loempia


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Alle groenten heel klein en fijn snijden. De kip in kleine stukjes snijden en met een kopje water opzetten. Toevoegen: knoflook, ui, 1 eetlepel sambal, 2 eetlepels sojasaus, 4 eetlepels chilisaus, zout en peper. Gaar koken. Laten afkoelen en de blokjes uit elkaar trekken tot kleine sliertjes.
De groenten in een pan met olie doen. De volgorde is: wortel, snijbonen, taugé, spitskool. Sambal, sojasaus, chilisaus en peper toevoegen. Als laatste de selderij en een klein beetje suiker. (Haal de helft uit de pan voor eventuele vegetarische loempia’s). De kip erbij en alles goed doorroeren en warm laten worden. De loempiavellen vullen met 1 eetlepel en dichtrollen vastplakken met losgeklopt ei.
Bakken in de wok.
Alternatief:
De kip en de groenten als losse gerechten met rijst opdienen. Eventueel met 1 of 2 kleine loempia´s erbij. De loempia´s kunnen goed worden ingevroren. Bij gebruik eerst ontdooien en dan pas bakken.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit loempia recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven