Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

"Light" wortel aardappelgratin


Ingrediënten


Bereidingswijze


Deze gratin is erg lekker als bijgerecht (bijv bij gebakken vis). De schotel is dan voldoende voor 3- 4 personen. Schil de aardappelen. Maak de wortelen en de courgette schoon. Schaaf of snijd de groenten in dunne plakken. Pel de knoflook en snijd het teentje in tweeŽn. Wrijf een ovenschaal eerst in met knoflook en vervolgens met de boter. Verdeel de aardappelen en de groenten over de schaal. Breng op smaak met peper en wat zout en nootmuskaat. Verwarm de melk, verkruimel het bouillonblokje in de melk en los hem hierin op. Roer de slagroom erdoorheen. Breng op smaak met peper en wat zout. Schenk de saus over de gratin. Rasp de kaas en strooi hem eroverheen. Bak de schotel gedurende ca. 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C.

Allergenen Informatie

Voor dit "light" wortel aardappelgratin recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven