Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kruidenboter recept
Kruidenboter recept

Kruidenboter


Ingrediënten


Bereidingswijze


Knip de helft van de bieslookplant aan stukjes met een keukenschaar. Leg een stuk vershoudfolie in het plasticbakje, zodat de bodem en zijkanten bekleed zijn. Vermeng de roomboter met een helft van de geknipte bieslook, de zout en doe er 4 theelepels gemalen knoflook bij. Mix dit goed door elkaar en proef of er meer knoflook bij moet. Schep de kruidenboter in het met vershoudfolie beklede bakje. Pak nog een stukje vershoudfolie, leg het er overheen en druk het plat met je handen, zodat de kruidenboter zonder luchtgaten in het bakje geperst wordt. Haal de folie er weer vanaf en bestrooi de bovenkant met de andere helft van de bieslook. Bedek met een nieuw stukje vershoudfolie, en doe een eventuele deksel op het bakje. Zet dit een nachtje in de koelkast. De volgende ochtend: bakje uit de koelkast halen en omkeren op een snijplank. Als het niet los wil laten, wacht dan een paar minuutjes. De vershoudfolie voorzichtig lostrekken en de klomp kruidenboter in plakken snijden. Wat erg makkelijk gaat want die is keihard na een nachtje koelkast. De plakken per stuk verpakken in vershoudfolie en terugzetten in het bakje. Als alle plakken weer in het bakje zitten, het bakje in de vriezer zetten met de deksel er weer op. Een paar uur van te voren een plak er uit halen. . . en je hebt heerlijke kruidenboter.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit kruidenboter recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven