Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Koolrabi gratin recept
Koolrabi gratin recept

Koolrabi gratin


Ingrediënten


38

Bereidingswijze


Verwarm de oven op 175 graden op de heteluchtstand of 200 gr gewone stand. Schil de koolrabi en snij de knol eerst door de helft en vervolgens iedere helft in dunne plakken. Stoom of kook de koolrabi ca 5 minuten. En maak van het kookvocht de bouillon (voor de vitamines). Fruit een sjalotje in een beetje olie zacht. Voeg dan de knoflook toe en bak nog 1.5 minuten. Blus af met de bouillon en voeg dan de room toe. Kook in tot het geheel iets dikker wordt. Leg de koolrabi dakpansgewijs in een ovenschaal schenk er wat van het roommengsel over, dan weer een laagje koolrabi en weer wat room erover. Eindig met de room. Meng de broodkruim, nootjes, tijm en verdeel over de schaal. Leg er dan een paar dunne plakjes boter op en strooi er een beetje kaas over. 10 minuutjes in de oven tot het een lekker korstje heeft.
Eet smakelijk!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit koolrabi gratin recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Koolrabi gratin heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

  • Hallo, Bedankt voor het delen. Het was een erg gezond recept, maar wel met weinig smaak. Ik had er zelfs nog eitjes en ham aan toegevoegd maar het toch was het niet zo geslaagd vonden wij. Wel beda... Lees reactie
    Laura gaf dit recept op 7 januari 2017 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven