Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Knolselderij-ragout recept
Knolselderij-ragout recept

Knolselderij-ragout


Ingrediënten


Bereidingswijze


De knolselderij schoonmaken en afborstelen (niet schillen). Voldoende gewicht (zie ingredientenlijst) van de knol afsnijden en in kleine blokjes snijden. De blokjes, in een braadpan, goudbruin bakken met 20 gram boter. Doe de blokjes in een schaaltje. De sjalot pellen, fijn hakken en in dezelfde braadpan lichtbruin-glazig bakken met 10 gram boter. Doe de gebakken uitjes in een schaaltje. In dezelfde braadpan een "witte" roux maken van de bloem en de rest van de boter (35 gram). Meng in een beker de groentebouillon, de melk en de fijngeknepen teen knoflook. Doe de inhoud van de mengbeker (in twee porties) bij de roux en roer goed door, totdat een homogene massa ontstaat. Roer de inhoud van de beide schaaltjes door de saus zodat een dikke ragout ontstaat. Maak tenslotte de saus op smaak met vers geperst citroensap, sambal-oelek, selderijzout, mosterd en room.

Serveersuggesties

Dik op een bruine boterham smeren. Afgekoeld geschikt als ragout in kroketten. Verdund is het een lekkere saus bij gekookte zilvervliesrijst.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit knolselderij-ragout recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven