Kerrie/heet ei

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Zet de op in koud en breng ze aan de kook, (ik kook zelf altijd op een half hoog vuur, want ik houd niet van het hele snelle koken dus neem ik er graag de tijd voor) Ik kook ze dan ongeveer een minuut of 8 a tien door vanaf dat het kookt.
  2. Daarna afgieten, in de pan laten en de in de pan onder flink koud stromend laten schrikken.
  3. Daarna de pellen en even aan de kant leggen.
  4. Ondertussen een andere pan op het vuur zetten met en deze verwarmen, en fijnsnijden en fruiten, madam jeanet pepertje voor een kwart raspen en ook meefruiten, blik toevoegen en .
  5. Bouilonblokje toevoegen, , , kerrie naar smaak toevoegen en de in de saus op een zacht vuurtje laten intrekken ongeveer een half uurtje.
  6. Zie het recept van de kerrie/masala (ik doe de altijd bij de in de pan zodat ik niet apart een saus hoef te maken en vind het lekker om verschillende bijgerechtjes bij een hoofdgerecht te maken).
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • ketjap en sojasaus is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren, eieren, eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Kerrie/heet ei heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Lekker makkelijk, heerlijk sausje. i.p.v. pepertjes, sambal gebruikt.
Rens Buist 22 november 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
835 kcal
41%5010 kcal
Vetten
16 g.
23%96 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
9 g.
3%54 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kerrie/heet ei