Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kastanjepuree recept
Kastanjepuree recept

Kastanjepuree


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de kastanjes en kruis de schil diep in aan beide kanten van de kastanje.
Kook de kastanjes in een snufje zout ongeveer 10 minuten.
Giet ze af bewaar het kookvocht. En pel zo snel mogelijk de de schil eraf. Dit gaat het gemakkelijkst als de kastanjes nog warm zijn.
Zorg dat alle schilletjes en velletjes eraf zijn.

Kook de kastanjes voor de tweede keer op een groentestomer in het bewaarde kookvocht. En bewaar weer het kookvocht.

Pureer de kastanjes en voeg naar smaak en smeuigheid zout, peper, melk, boter en een beetje kookvocht.

Serveersuggesties

Zorg dat alle velletjes van de kastanjes zijn verwijderd. Deze geven een bittere smaak aan de puree. Zoek de kastanjes zelf in het bos! Zijn ze nog lekkerder.

Allergenen Informatie

Voor dit kastanjepuree recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven