Kaaskroketten

Ingrediënten

+ -
print

Om te paneren:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Begin met de bereiding van een bechamelsaus.
  2. Smelt hiervoor de in een grote kookpan en voeg de toe.
  3. Meng de en de goed op een zacht vuurtje.
  4. Zet de kookpan van het vuur om de en de toe te voegen.
  5. Als de pan nog op het vuur staat, krijg je klonters.
  6. Voeg de in geen gevel te snel toe, want dan gaat je bechamel naar smaken.
  7. Door toevoeging van de bouillon is de saus minder vettig en loop de kans op schiften.
  8. Laat goed opkoken tot een gebonden saus.
  9. Kruid goed met , en .
  10. Als de gebonden saus pruttelt, kun je de toevoegen.
  11. Het is zeer belangrijk dat je blijft roeren.
  12. Als je dat niet doet, gaat de saus aanbranden.
  13. Dat gebeurt ook wanneer het vuur te hoog staat.
  14. Roer er nu de geweekte gelatine doorheen.
  15. De gelatine moet geweekt worden in koud water, anders neemt de saus de gelatine niet op en verlies je je eerste binding.
  16. Meng de met de en voeg bij de kaassaus.
  17. Breng de saus tot aan het kookpunt, maar zet dan direct van het vuur.
  18. Zo gaan de eieren niet schiften Voeg nog wat citroensap toe om de saus te verfrissen Vanaf nu heb je een beslag.
  19. Giet het beslag (1,5 tot 2 cm dik) in een ingevette schotel.
  20. Zet een nacht in de koelkast.
  21. Snijd het baslag met een mes in gelijke vierkanten (6 op 6 cm).
  22. Dompel je mes eerst in warm water:
  23. zo kun je het beslag beter snijden.
  24. Zet drie schalen klaar voor het paneren:
  25. een met , een met losgeklopt met water (1 eetlepel water per eierdooier) en een met .
  26. Gebruik eigeel om te paneren, met eiwit krijg je snottebellen.
  27. Draai de kroketten eerst door de , vervolgens door het eigeel en de door .
  28. Laat ze 60 minuten rusten in de koelkast.
  29. Paneer dubbel:
  30. wentel de kroketten nogmaals door het eigeel en het Bak de kaaskroketten 4 minuten op 180°C tot ze komen bovendrijven.
  31. Leg nooit meer dan 4 kroketten in een mandje, want dan koelt het vet te snel af en gaan de kroketten elkaar raken Haal de kroketten uit het vet, leg ze op keukenpapier en bestrooi ze met .
  32. Serveer met een kwartje citroen en gefrituurde peterselie.
25
25
25

Variaties op Kaaskroketten

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kaaskroketten
VariatieAantalGang
Aardappel-kaaskroketten1Aardappelgerechten
Kaaskroketten1Hapjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentenbouillon
  • groentenbouillon en paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • groentenbouillon en paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eierdooiers
  • boter, groentenbouillon, kaas, parmezaanse kaas, paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, kaas, parmezaanse kaas, room
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas en parmezaanse kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentenbouillon
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, melk, kaas, parmezaanse kaas, room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in groentenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas en parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Kaaskroketten heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Zeer goede kroket ook om als basis van andere kroket te gebruiken en evt. andere kazen en ingrediënten toe te voegen een beetje aan de harde kant verder prima.
17 juni 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
546 kcal
27%2184 kcal
Vetten
32 g.
46%128 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
39 g.
15%156 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kaaskroketten