Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hete indische kip recept
Hete indische kip recept

Hete indische kip


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


Olie en boter in een grote pad met deksel (wadjan, grote braadpan) lichtbruin laten worden. In de tussentijd de kruiden en noten (behalve het citroenblad!) of in een tjobek/vijzel fijnwrijven of in een hakmixer heel fijn hakken. Beetje olie helpt de mixer om er een fijne pasta van te maken.
Pasta en citroenblad in de pan met olie doen en zachtjes fruiten tot het glazig is en verkleurd. Dan de kip toevoegen en op zacht vuur omscheppen tot deze ietwat aangebraden is. Dan het geheel afblussen met de bouillon en kecap tot het net niet onder staat. Aan de kook brengen en dan direct terugbrengen naar de laagste stand zodat het net niet kookt. Onder af en toe omscheppen 2 uur al marinerend laten garen. Als het vlees bijna van de botjes afvalt, eruit scheppen en de saus laten indikken tot ongeveer de helft en over de kipjes schenken.

Serveersuggesties

Lekker met rijst en de snelle sajoer boontjes! Als je nou op een zaterdag 4 kilo maakt en in porties invriest, heb je doordeweeks eens een makkelijke snelle dag!

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit hete indische kip recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven