Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Hammousse


Ingrediënten


Bereidingswijze


Klop de slagroom half stijf in een kom en roer de mayonaise er met de hand onder.
Week de blaadjes gelatine in een kommetje koud water.
Snijd de ham en de augurken klein en roer ze onder de romige mayonaise.
Verwarm de kippenbouillon en los er de blaadjes gelatine in op. Laat afkoelen en roer onder de mayonaise en room. Breng op smaak met 1 eetlepel mosterd-dille dressing en eventueel wat zout en peper.
Vet een vorm in met de zonnebloemolie. Giet de hammousse in de vorm en laat hem enkele uren afkoelen en opstijven in de koelkast.

Serveersuggesties

Serveer op een amuselepel, gedresseerd met een klein stukje gekookte ham of een stukje rode paprika. Ook heerlijk als broodbeleg. Variatie: 2 eetlepels kleingesneden rode paprika even in de kippenbouillon stoven. Toevoegen 1 eetlepel gehakte, verse dille. Toevoegen 2 eetlepels witte wijnazijn en eetlepel suiker.

Allergenen Informatie

Voor dit hammousse recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven