Gehakttaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Leg de net ontdooide plakjes op elkaar en rol ze uit.
  2. Leg het deeg in een beboterde vorm van ca. Ø 28 cm.
    Je kan de vorm ook met paneermeel bestrooien dan krijg je de taart er beter uit en wordt hij ook iets knapperiger.

    Laat de rand van het deeg iets over de vorm steken en maak een schulprandje.
  3. Prik met een vork gaatjes in de bodem zodat deze goed knapperig wordt.

    Snijd de en de in stukjes.
  4. Bak de in de hete goudbruin.
  5. Voeg 1 teentje knoflook toe (door de knoflookpers).
  6. Voeg ook de toe en laat dit alles even bakken.
  7. Strooi wat over het geheel en laat het mengsel afkoelen.

    Bak dan het gehakt rul in een droge koekenpan.
  8. Strooi er vervolgens de en de gesnipperde knoflookteen over en bak dit even mee.
  9. Voeg tot slot de toe.
  10. Laat dit mengsel eveneens afkoelen.

    Verwarm de oven voor op 175 ºC (heteluchtoven 160).

    Klop de los in een kom en meng de zure erdoor.
  11. Leg in de vorm als eerste het ui-champignonmengsel, verdeel hierover het gehaktmengsel en tot slot het eier-roommengsel.
    Zet de taart op het rooster onder in de oven.
  12. En bak de taart in ca. 45 minuten goudbruin.
25
25
25

Variaties op Gehakttaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Gehakttaart
VariatieAantalGang
Gehakttaart5Vlees
Knolselderijgehakttaart1Hartige taarten
Marokkaanse gehakttaart1Hartige taarten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • bladerdeeg en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
177 kcal
8%1062 kcal
Vetten
12 g.
17%72 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%18 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gehakttaart