Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Frikadel van verse suikerma´s recept
Frikadel van verse suikerma´s recept

Frikadel van verse suikerma´s


Ingrediënten


Bereidingswijze


De geplette ma´skorrels, fijngesneden selderij en geklutste eieren bij elkaar doen in een ruime kom. De overige kruiden en gepelde rauwe garnalen, behalve de peper en zout, in een blender grofmalen. Vervolgens de gemalen kruiden toevoegen aan het mengsel van de ma´skorrels, peper en zout naar smaak erbij doen en de massa goed omscheppen. De frikadelletjes kunnen het beste in een koekepan (met tefallaag) gebakken worden. Een dun laagje olie in de pan is al voldoende en lepel voor lepel (gewenste grootte van de frikadel eerst bepalen en er een geschikte lepel voor gebruiken). De frikadelletjes op een niet te hoog vuur gaar laten bakken. Om het garen wat te bevorderen kan er een deksel (een doorzichtig deksel is ideaal hiervoor) worden gebruikt. Het omleggen van de frikadelletjes moet ook voorzichtig gebeuren om ze heel te laten. Tip 1: Voordat je de hele pan vol frikadelletjes legt, probeer je eerst een kleintje uit op smaak/lukken. Als de frikadelletjes uiteenspatten kun je dit verhelpen door er een extra ei en/of wat maizenapoeder erbij te doen; alles moet dan weer goed goed omgeschept worden voordat je met bakken verder gaat. Tip 2: Als je niet van trassi houdt, dan kun je dit ook eventueel weglaten. De garnalen moeten er dan echt wel bij (gekookte garnalen kunnen voor dit gerecht ook gebruikt worden) Tip 3: Het vuur niet te hoog houden, anders is de kans groot dat de frikadelletjes heel snel bruin zijn, maar de ma´skorrels nog niet goed gaar.

Allergenen Informatie

Voor dit frikadel van verse suikerma´s recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven