Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Eieren met room recept
Eieren met room recept

Eieren met room


Ingrediënten


Bereidingswijze


Geef er een dessertlepel bij. Van oorsprong een Frans gerecht; Ouefs en cocottes. Van de Cookery Card Club. Vet de bakjes goed in, gebruik hier voor de helft van de boter. Doe in elk schaaltje één eetlepel room en strooi er wat peper en zout over . Sla voorzichtig 1 of 2 eieren boven de room stuk. Zorg ervoor dat de dooier niet kapot gaat, want dan wordt het ei hard i.p.v. zacht en romig. Leg er voorzichtig wat aan kleine stukjes gesneden ham, asperges of geraspte kaas op. Schep nog 1 a 2 eetlepels room hier- over en strooi er peper en zout op. Leg in elk bakje een klontje boter, desgewenst wat geraspte kaas en een stukje truffel. Verwarm de oven voor op 190 graden C. Zet de bakjes iets boven het midden in de oven tot de eieren juist opgesteven zijn (na ca. 10 min. ) en serveer ze meteen. Serveren: met toast en boter.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit eieren met room recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven