Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Eieren koken recept
Eieren koken recept

Eieren koken


Ingrediënten


Bereidingswijze


De kooktijd is afhankelijk van: komen de eieren uit de koelkast, worden ze met koud of warm water opgezet, is het ei heel groot of juist erg klein? Eieren uit de koelkast kunnen het beste met koud water worden opgezet om barsten te voorkomen. Bereken de kooktijd vanaf het moment dat het water kookt. Wanneer een ei in kokend water wordt gelegd is kans op barsten erg groot. Voorkom dit door met een eierprikker een gaatje onder in het ei te prikken. Zout of azijn toevoegen bevordert het stollen van het eiwit wanneer het in het water vloeit. Koel een zacht of halfzacht ei meteen na het koken af in koud water om nagaren te voorkomen. Hieronder een lijstje met de kooktijden. Er is ervan uit gegaan dat de eieren in de pan worden gelegd op het moment dat het water kookt. Worden de eieren met koud water opgezet verminder dan de kooktijd met 2 minuten. (Rekenen vanaf het moment dat het water kookt). Soort ei, kooktijd: Zacht, 3 4 minuten Half zacht, 5 6 minuten Hard, 8 minuten

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit eieren koken recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven