Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Eenvoudige aardappelsalade recept
Eenvoudige aardappelsalade recept

Eenvoudige aardappelsalade


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de aardappelen en kook deze gaar. Laat ze vervolgens afkoelen. Snijd de aardappelen, zodra deze zijn afgekoeld, in schijfjes. Snijd de ui in stukjes en mix deze met de aardappelschijfjes. Breng het geheel op smaak met azijn, suiker en zout.

Maak vervolgens een mayonaise:
scheid het eiwit van het eigeel. Klop het eigeel op, terwijl je steeds in scheutjes olie toevoegd, en klop zo lang door tot er een cremige massa ontstaat. Giet de zelfgemaakte mayonaise over de aardappelen en laat de aardappelsalade een tijdje doortrekken voor een nog betere smaak. Roer de salade af en toe goed door.

Suggesties:
Lekker met wat stukjes augurk en wat stukjes appel erdoor.

In plaats van peper en zout kun je het geheel ook kruiden met een verbrokkelt bouillonblokje!

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit eenvoudige aardappelsalade recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven